Lokal malutki, na ścianach ciemna boazeria rodem z PRL-u, i kilka małych stolików, często wszystkie są zajęte, bo ruch jest na prawdę spory. Plusem jest, że w sezonie letnim można usiąść na zewnątrz, gdzie pizzeria wystawia swoje stoliki.
W menu Gdynianki nie znajdziemy do jedzenia nic innego poza pizzą, możemy wybierać spośród 10 pozycji, ceny wahają się między 8,50 - 13zł. Wersja za 8,50 to pizza z samym serem. Do każdej pizzy możemy poprosić o sos, dodatkowo na ladzie barowej stoją przyprawy takie jak majeranek oraz pieprz ziołowy, którymi w dowolnej ilości możemy udekorować naszą pizzę.
Mój wybór padł na pizzę Mieszaną, w skład wchodziły: pieczarki, salami i ser. Ciasto w Gdyniance wyróżnia się na tle innych pizzerii tym, że jest meeega grube i muszę szczerze przyznać, że mi miłośniczce pizz na cienkim spodzie ta pizza bardzo smakowała.
Ciasto było apetyczne, pachnące, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i pulchne. Do tego wyważona ilość składników, a zwieńczeniem całej pysznej kompozycji smakowej był świetny (za pewne domowy) sos pomidorowy. Lokal zdecydowanie wart polecenia!
Gdynianka
ul. Świętojańska 65
80-389 Gdynia
strona: PizzeriaGdynianka na FB
Podsumowanie:
jedzenie 5/5
obsługa 5/5
lokal 3/5
ceny 4,5/5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz